Σεμινάριο Α΄Βοηθειών KIDS SAVE LIVES

Αξιότιμοι γονείς και κηδεμόνες σε μια εποχή που ακούμε διαρκώς για συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους από ανακοπή ή πνιγμό θεωρούμε πως είναι απαραίτητο για τον καθένα από εμάς να γνωρίζει ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ. Συμμετέχοντας κι εμείς σε αυτή την προσπάθεια διοργανώνουμε σε συνεργασία με το KIDS SAVE LIVES πιστοποιημένο σεμινάριο στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ! Συγκεκριμένα:

Ο εθελοντικός ανθρωπιστικός οργανισμός KIDSSAVELIVES προσκαλεί την μαθητική κοινότητα του 1ου, 2ου και 4ου Γυμνασίου της Κομοτηνής στο ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ σεμινάριο πρώτων βοηθειών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (BasicLifeSupport, ERC), που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 και ώρα 10.00-16.00.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε κηδεμόνες, καθηγητές και παιδιά άνω των 12 ετών και περιλαμβάνει:

  • Αναγνώριση καρδιακού επεισοδίου και αξιολόγηση θύματος
  • Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) – θωρακικές συμπιέσεις
  • Χρήση εξωτερικού αυτόματου απινιδωτή (AED)
  • Χορήγηση Οξυγόνου με AMBU (προαιρετικά)
  • Αντιμετώπιση πνιγμονής και πνιγμού
  • Πλάγια θέση ανάνηψης

Χορηγείται πιστοποίηση με διεθνή ισχύ για 3 χρόνια από τον ERC. Δίνεται βοηθητικό εγχειρίδιο για τους υποψηφίους, γραμμένο στην ελληνική γλώσσα.

Κόστος συμμετοχής: 25€ ανά υποψήφιο

Η συλλογή των χρημάτων θα γίνει από τους καθηγητές κ. Αθανασούλα (2ο Γυμνάσιο), κ. Πενέτη (1ο Γυμνάσιο), κ. Αγγελάκη (4ο Γυμνάσιο) έως τις 24/02.

Επισήμανση: Στο κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνεται ενσωματωμένο ΦΠΑ 24%. Το κόστος συμμετοχής είναι εντελώς συμβολικό και αφορά το κόστος εγγραφής του υποψηφίου στον ERC, την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του σεμιναρίου και την ταυτόχρονη ανάπτυξη των κοινωφελών προγραμμάτων του Συλλόγου. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται από άμισθους εθελοντές εκπαιδευτές.

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Παρακαλώ όπως αποστείλετε τα παρακάτω στοιχεία στο email: poulioutheofania@gmail.com

ΟΝΟΜΑ (Λατινικά)

ΕΠΩΝΥΜΟ (Λατινικά)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

EMAIL (ξεχωριστό για κάθε υποψήφιο)

ΣΧΟΛΕΙΟ (1ο/2ο/4ο Γυμνάσιο)

  • Για οποιαδήποτε διευκρίνιση 6940730718 (Πούλιου Θεοφανία)
  • Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο: https://kidssavelives.gr/basic-life-support-erc/