ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Αξιότιμοι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών  του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής

Καλή Χρονιά με υγεία, ευτυχία και ευημερία!

Όπως θα έχετε ήδη ενημερωθεί , τα σχολεία ξεκινούν την  λειτουργία τους δια ζώσης μετά τις διακοπές την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022.

Υπάρχουν όμως αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Συνοπτικά:

Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self-test) είναι υποχρεωτικός για ΟΛΟΥΣ τους μαθητές/τριες, εμβολιασμένους/ες, μη εμβολιασμένους/ες και νοσήσαντες , καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Όλοι/ες οι μαθητές/τριες, από την Τετάρτη 5/1 έως και το Σάββατο 8/1, μπορούν να παραλάβουν από τα φαρμακεία 5 δωρεάν self-tests για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Την πρώτη εβδομάδα (10/1 ως 14/1) διενεργούνται 3 self-tests έως και 24 ώρες πριν, για τη Δευτέρα 10/1, την Τρίτη 11/1 και για την Παρασκευή 14/1. Τα self-tests πρέπει υποχρεωτικά να δηλωθούν στην πλατφόρμα EDUPASS (edupass.gov.gr) και να εκτυπωθούν για να γίνει ο έλεγχος.

Από την επόμενη εβδομάδα (17/1 ως 21/1) θα διενεργούνται 2 self-tests την εβδομάδα έως και 24 ώρες πριν από κάθε  Τρίτη και Παρασκευή, που επίσης  πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνονται στην πλατφόρμα EDUPASS (edupass.gov.gr) και να εκτυπώνονται.

Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη:

α) Εάν πρόκειται για ανεμβολίαστους μαθητές/τριες  χωρίς ιστορικό νόσησης το τελευταίο τρίμηνο,  υποβάλλονται άμεσα και χωρίς καθυστέρηση, επιπλέον  των δύο (2) υποχρεωτικών self-tests ανά εβδομάδα:

1) σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο με ταχεία δοκιμασία ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), που θα παρέχεται χωρίς κόστος, σε δημόσιους φορείς υγείας), δύο (2) φορές στο διάστημα των πέντε (5) ημερών μετά την τελευταία επαφή με  το επιβεβαιωμένο κρούσμα. Διευκρινίζεται ότι αποδεκτά  είναι και τα rapid test που μπορεί να πραγματοποιηθούν  ιδία δαπάνη σε ιδιωτικά εργαστήρια. 

2) Επιπροσθέτως υποβάλλονται σε ένα (1) self-test στο διάστημα των πέντε (5) ημερών  μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα. 

β) Εάν πρόκειται για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες εντός του τελευταίου τριμήνου μαθητές/τριες, υποβάλλονται άμεσα και χωρίς καθυστέρηση σε ένα  self-test, επιπλέον  των δύο (2) υποχρεωτικών ανά εβδομάδα. 

Περισσότερες πληροφορίες στην  ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ (https://www.minedu.gov.gr/)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΦΕΚ